Himba dorp
Wat een moeilijke nacht in de tent.
Er was eerst super veel lawaai want ze besloten een feestje te bouwen tot 2 uur en daarna waaiden we bijna uit bed t was bovendien heel koud ‘ s nachts en moesten we buiten naar de wc.
Gelukkig kregen we een warmwaterkruik.
Voor ons liever geen tent meer.
Er zijn heel wat toeristen die in een klein daktentje slapen en dan moet je dus eerst de ladder af en dan buiten naar de wc tussen die sabelsprinkhanen brr
Blijkbaar is de beet ook giftig en geneest niet goed. Er zat al eentje op mijn rug op mijn T shirt gelukkig werd ik niet gebeten.
Het was ‘s morgens ook nog zo hard aan het waaien dat mijn kop thee gewoon omwaaide .Kleding 1 T shirt met korte mouwen 2 met lange mouwen 2 truien jas en sjaal lange broek en schoenen.
We vertrokken dus zo in de auto maar zonder jas.
We stopten bij een café the white lady bij Uis.
Je kunt een beetje verder na een ritje en een klim van2,5 km de rotsschilderij van the white lady zien.
Omdat we nog heel ver moesten rijden hebben we dat over geslagen.
We bezochten wel een himba dorp langs de route na uiteraard het kopen van souvenirs.
Laat je vooral niet overweldigen en gewoon onderhandelen Kim is daar heel goed in . Als we weg gingen vroegen ze dekens en eten we hebben dan 2 appels gegeven daar waren ze blij mee.
We bezochten ook organ pipes en burned mountain. Daar was het 31 graden.
Na heel veel schudden op de gravel baan bereikten we eindelijk de lodge waar we konden genieten van een heerlijk buffet.
Christiane TITECA:23 mei 2025Maar mens toch : zo’n uitermate groot verschil op korte tijd in temperaturen : hoe went je lichaam daaraan en daarbij nog giftige springende beestjes : ik huiver er nu al van . doch eind goed al goed en overleefd ! ( Een ervaring ter rijker !) Liefs : oma