Kasteel van Santa Barbara en boottocht
23 mei 2026 - Alicante, Spanje
Na ons ontbijt trokken we naar het Kasteel van Santa Barbara.
Het is een complex van gebouwen en verdedigingsmuren op een 166 meter hoge heuvel, de Monte Benacantil, die hoog boven de stad uittorent .We wilden niet te voet naar boven maar de lift nemen en die ligt aan de zee.
Er stond een gigantische file. We konden er de gigantische oude vijgenbomen bewonderen. Na een hele poos mochten we betalen maar blijkbaar werkte de machine niet goed want er kwam geen ticket uit.
We mochten wel naar de lift.
Toen we boven aankwamen wisten we waarom er zo veel mensen stonden te wachten aan de lift . We hadden terug een feestje. Dit keer een middeleeuwse feest met middeleeuwse muziek en kraampjes en velen waren verkleed in middeleeuwse kleding ,leuk!
We dronken eerst een sangria op een bankje en genoten van de gigantische barbecue’s.
We klommen verder naar boven om van het fenomenale uitzicht te genieten. Er staan ook ijzeren wachters en kanonnen . Er waren ook al moren die het eerste kasteel hebben gebouwd.
De oudste delen van de huidige vesting stammen uit de 11e tot 13e eeuw. Ze werd ten tijde van koning Filips II van Spanje, tussen 1562 en 1580, verder uitgebreid. Tot in de 18e eeuw volgden nog meer verbouwingen en uitbreidingen. Het is een van de grootste kasteelcomplexen van het Middellandse Zeegebied.
We namen de lift terug naar beneden en gingen naar het toeristisch bureau om te vragen naar een boot.
Eerst wandelden we de kaai af naar het museum “ The ocean race”
Als je van schepen houdt is dit een aanrader,het is bovendien gratis.
We wandelden langs de kade en betaalden 5 euro per persoon voor een leuke boottocht in de haven van ongeveer 25 minuten.
Het was alleen al de moeite om de schipper te proberen iedereen te overtuigen. Uiteindelijk bleek muziek de beste aantrekkingskracht.
Luide feestmuziek en iedereen betaalde en stapte aan boord hahaha.
Het was super leuk vooral omdat heel wat schepen aankwamen dus konden we veel zien.
Christiane TITECA:24 mei 2026zo overheerlijk en ontspannend vermoed ik , geniet er maximaal van en … de herinneringen … die BLIJVEN !!! Liefs : oma
Christiane TITECA:25 mei 2026Wouw , wat een belevenissen , en het weer valt ook buitengewoon goed mee : om nog heel lang van te kunnen nagenieten : profiteer bovenmate van jullie laatste vakantiedagen !!! Liefs : oma