Valencia

18 mei 2026 - Valencia, Spanje

We vertrokken vrij vroeg vanuit de achterkant van ons hotel naar het station principio pio.
Daar namen we de trein c10 met een treinticket tot het eindstation chamartin. Na een heleboel roltrappen en gangen kreeg Kim last van zijn koffer, de wieltjes bleken uit elkaar te vallen.
Niet handig met zo’n zware koffer.
We namen de hoge snelheidstrein naar Valencia.
Aan het station namen we een taxi tot ons hotel om zeker geen probleem meer te hebben.Het koste ons slechts 5 euro en dat was minder dan voor een Bolt. Zo zie je maar dat Bolt niet altijd goedkoper is.
We zitten in hotel Zenit wat echt in het centrum ligt.
We hebben wat rondgelopen een touristenkaart gekocht voor 3 dagen. Die gaan we vanaf morgen gebruiken. Na een korte pauze om een ice thee te drinken slenterden we verder.
Bij de  apotheek kochten we wat geneesmiddelen voor onze pijnlijke keel en uiteraard hebben we gezocht om onze koffer te repareren. Dat bleek niet te lukken op zo’n korte tijd en dus heeft Kim maar een nieuwe valies gekocht met dubbele wielen.
In de prachtige markthal kochten we lekkere kersen en ook een ander soort fruit.
Na een kleine siesta kozen we voor in heerlijke valenciaanse paella in los Gómez. Mmmm
We bestelden ook een glas cava,amai dat was een vol glas en dat voor de prijs van een flesje spuitwater

1. Christiane TITECA:
    19 mei 2026
    Amai , alles lukt jullie nog steeds , niettegenstaande die ENORME inspanningen : SUPER toch ! Valencia hebben wij destijds ook nog bezocht en niet ver vandaan , meer het binnenland in , was het huis van Salvator Dali , waar hij leefde en werkte met zijn muze ( ik weet niet wat van dat huis geworden is ? ) Nu hebben jullie nog een paar dagen om volop te genieten en alvast , na jullie behouden terugkeer , volop te kunnen nagenieten ! Jullie hebben in elk geval enorm geluk gehad met het weer en verder ook met die onvoorziene evenementen , dewelke de ziel van het volk wat blootgeven !!! Nog een paar fantastische dagen gewenst en … tot heel binnenkort Liefs : oma
  2. Adinda Debrabandere:
    20 mei 2026
    Bedankt genieten doen we zeker, binnenkort ook beter weer in België