Toledo

17 mei 2026 - Toledo, Spanje

We hadden treintickets online geboekt naar Toledo. We hadden ze al twee dagen moeten verzetten want de vorige treinen zaten allemaal vol.
Blijkbaar gaan de Spanjaarden ook graag op reis in dit weekend.
Eerst hadden we een ander treinticket nodig om aan het station  Atocha te komen waar de hoge snelheidstrein vertrok. Die tickets kunnen niet op de metrokaart gezet worden. We kochten dan maar een enkele rit. We hebben daar een hostess gevraagd waar we moesten lopen want dit is een gigantisch station.
We moesten terug door een veiligheidsscan voor we mochten opstappen op de Tgv
Na een half uurtje waren we al in Toledo.
We volgden de massa over de voetgangersbrug van de Taag. En dan begon een steile klim naar de kathedraal. De kathedraal van Toledo is 800 jaar en ervoor stond een moskee.
Het is één van de belangrijkste kathedralen van Spanje dus die mag je niet missen.
Toledo is bekend voor zijn messen en zwaarden maar die kunnen uiteraard niet mee met de trein.
Het is er gezellig en toeristisch vol met toffe winkeltjes en restaurantjes.
Daarna klommen we verder naar het Alcazar en hebben helemaal rond het fort gelopen voor we de ingang vonden.
Er is een gigantisch museum voornamelijk over militri :zwaarden pistolen kanonnen de eerste machinegeweren tinnen soldaatjes.En ook over de veroveringen in de Nederlanden, Afrika en Amerika en over de coup van Spanje.
We hebben er een boterham gegeten op het terras met een fantastisch uitzicht.Na een beetje shoppen hebben we nog 2 musea bezocht.
Museo chromatico waar je kunt kiezen om iets bij te betalen voor een drankje. En er was een live optreden.
We aten ook op een terras en daalden daarna terug af naar het station.
In Madrid namen we de metro . Terug in ons hotel en na 28000 stappen en 26 verdiepingen genoten we van een welverdiende rust.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Christiane TITECA:
    17 mei 2026
    Wablief ??? Zoveel stappen ? Maar toch wel heel erg de moeite , om zoveel te zien en te beleven in zo’n korte periode en alles blijft goed opgeslagen in jullie hoofd : werkelijk om nog maanden en meer van na te genieten : SUPER ! Liefs